Step voor kind van 2 jaar

Wil je je kind een step cadeau doen? Dan kun je rekenen op een uitgebreid aanbod aan steppen voor allerlei verschillende leeftijden. Steppen zijn reeds te koop voor kinderen vanaf één jaar dus ook voor de kleintjes is er een prima exemplaar te vinden waarmee ze volop kunnen steppen en dit ook nog eens veilig kunnen doen.

Kijk online wat er allemaal te koop is

Als je voor een kind van 2 jaar een step zoekt, is het altijd handig om eerst online eens goed rond te kijken wat er allemaal te koop is. Er zijn veel webshops die steppen aanbieden dus neem de tijd om allerlei modellen te bekijken en met elkaar te vergelijken. Als je kindje nog maar 2 jaar is, zal het waarschijnlijk nog niet eerder kennis gemaakt hebben met een step en nog moeten leren hoe deze werkt.

Goede stabiliteit is belangrijk

Voor een klein kind dat nog niet eerder een step gehad heeft, is het belangrijk dat je ze goed leert omgaan met het speelgoed maar vooral ook dat ze voldoende stabiliteit hebben. De meeste stepjes hebben twee wielen, dat wil zeggen een wiel voor en een wiel achter. Hierdoor zal het voor kinderen die nog moeten leren steppen niet altijd even eenvoudig zijn om hun evenwicht te bewaren. Zeker voor een peuter is het belangrijk als de step ook als loopfiets kan worden gebruikt of dat er meer wielen op zitten voor een betere balans en stabiliteit. Als je een goede step kiest die verstelbaar is, zul je daar wel wat meer voor betalen, maar kan je kind er ook langer mee doen en groeit de step als het ware met hem of haar mee.

Step met meer dan twee wielen

Voor jonge kinderen is het daarom lang geen gek idee om een stepje te kiezen dat twee in plaats van één wiel heeft. Dit type step staat stabieler doordat er voor of juist achter twee wielen op zitten. Hierbij kun je denken aan de extra stabiliteit zoals op een fietsje met zijwieltjes. Op een step hoeft het kind niet te trappen, maar leert het wel makkelijker om vooruit te komen als deze stabieler op de ondergrond ligt.

Step die tevens als loopfiets fungeert

Een ander goed alternatief voor jonge kinderen, dus zeker ook voor peuters, als je een step wilt kopen, is een model waarop ze tevens kunnen zitten. Dit zijn steppen speciaal ontwikkeld voor peuters die hiermee mobieler worden en hun motoriek kunnen trainen zonder steeds om te vallen als ze zichzelf voortbewegen. De step kan de eerste tijd dat je kind deze gebruikt als loopfiets worden ingezet. Heeft je kind goed geleerd hoe hiermee overweg te kunnen? Dan kan deze loopfiets ook omgebouwd worden naar een step. Dit betekent dat je kind er lang plezier van heeft en goed leert steppen.

Kijk en vergelijk verschillende modellen met elkaar

Als je een step voor je kind koopt, kun je daarvoor op tal van adressen terecht. Het is zeker aan te raden om eerst goed in online shops rond te kijken wat er allemaal te koop is. Kijk in verschillende webshops en vergelijk de modellen met elkaar. Je hoeft niet direct een step te bestellen maar kijk eerst goed welk model je geschikt lijkt. Bij een step staan altijd de productkenmerken aangegeven zodat je weet wat er allemaal mee mogelijk is. Zoek, zeker als je voor een klein kind zoals een peuter van 2 jaar een step wilt kopen, naar modellen die geschikt zijn voor beginnende steppers en waarmee ze goed kunnen leren omgaan met het ding op wieltjes.

Ga het stepje eerst proberen

Een stepje kun je zeker online kopen en heb je vaak snel in huis. Wil je liever toch eerst de step in het echt zien? Ga dan bijvoorbeeld naar een fietsenwinkel of speelgoedzaak om daar het aanbod te bekijken. Je kunt zeker ook je kind meenemen om te kijken welke step goed passend is. Houd er daarbij wel rekening mee dat je kindje zelf waarschijnlijk voor de leukst ogende step zal kiezen (met lichtjes erop of in een mooie kleur) maar dat je vooral moet kijken naar andere zaken zoals de veiligheid, stabiliteit en meer. We hebben een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je een step koopt, voor je op een rijtje gezet.

Waarmee rekening te houden als je een step koopt?

Als je een step koopt voor een kind van 2 jaar, houd er dan altijd rekening mee dat deze ook echt voor die leeftijd geschikt is. Dit staat er altijd bij vermeld. Vaak is de leeftijd bijvoorbeeld van 2 tot en met 5 maar kan een jong kind er dus ook prima mee uit de voeten. Kijk daarom altijd goed voor welke leeftijd een step bedoeld is.

Kies voor een verstelbaar frame, zadel en stuur

Een step, zeker de wat duurdere modellen, heeft vaak een frame verstelbaar is. Op die manier kun je dat precies aanpassen aan de lengte van je kind. Wordt dit groter, dan pas je het frame daarop aan. Kijk goed dat je een step kiest met een frame dat passend is bij de lengte van je kind. Er staat altijd bij aangegeven wat de minimale lengte van je kind moet zijn om goed te kunnen spelen en rijden met de step. Het zadel (mits dit op de gekozen step zit) en het stuur zijn in hoogte verstelbaar zodat je dit kunt aanpassen aan het kind.

Kijk naar de maximale belasting en het gewicht van de step

Naast een minimale lengte is het belangrijk om te kijken naar hoeveel gewicht een step kan dragen. Als je kiest voor een step die ook eerst als loopfiets gebruikt kan worden, kan het maximale gewicht verschillen. Voor een kind van 2 jaar hoeft een step natuurlijk geen enorm gewicht aan te kunnen. Er staat altijd bij de productomschrijving wat de maximale belasting is. Steppen worden vaak van staal, aluminium en kunststof gemaakt. De laatste twee materialen zijn hiervoor erg in trek omdat je een stevige step krijgt die niet te zwaar wordt om te hanteren. Zeker voor een kind van 2 jaar is het belangrijk dat de step niet te zwaar is, zodat deze hanteerbaar blijft.

Remmen en banden

Kijk ook altijd goed naar de manier waarop er met de step geremd kan worden. Het is wel belangrijk dat je kindje op een veilige manier tot stilstand kan komen. Daarnaast is het zaak dat je goed kijkt of er een speciaal veiligheidssysteem op de step zit dat kantelen voorkomt. Natuurlijk zal je kind er wel eens mee vallen maar het is belangrijk dat dit niet zomaar gebeurt. Goede banden zijn uiteraard ook erg belangrijk. Kijk goed of er harde bandjes of opblaasbare luchtbanden op zitten want dit kan veel verschil maken.

Extra accessoires

Kijk ook goed of er extra accessoires bij de step zitten of dat je deze op meer manieren gebruiken kunt. Soms worden steppen uitgerust met lichtjes of zijn ze in een speciale kleur of met een print te koop, dus dat doet ook nog eens geweldig leuk aan. Ga niet alleen op het uiterlijk af maar kies een degelijke step die lang meegaat. Zo weet je zeker dat je een goed stuk speelgoed in huis haalt, waar je kind veilig mee kan steppen. Stepjes voor kleine kinderen zijn doorgaans ook goed geschikt om binnen te gebruiken.

Menu