Step voor kind van 3 jaar

Is je kind graag buiten actief bezig? Dan kan het natuurlijk van alles doen zoals rennen, fietsen, in de zandbak spelen, voetballen en nog veel meer. Wil je de motoriek van je kind stimuleren? Overweeg dan zeker ook een step aan te schaffen. Je kind leert hiermee goed hoe het zijn balans moet bewaren en is ook nog eens lekker sportief bezig, want op een step moet je wel zelf flink bewegen om deze aan de gang te krijgen en er voldoende snelheid mee te behouden.

Win eerst informatie in voordat je een step aanschaft

Steppen zijn te koop voor alle leeftijden, dus niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Er zijn tal van aanbieders waar je terecht kunt voor een goede step, zowel online als in fysieke winkels. Omdat het aanbod aan steppen groot is, is het niet altijd even eenvoudig de beste step voor je kind te kiezen. Kijk daarom altijd eerst goed rond en vergelijk verschillende modellen met elkaar. Als je er zelf niet goed uitkomt, lees dan zoveel mogelijk informatie over de steppen of win inlichtingen in bij de verkoper. Je kunt natuurlijk ook altijd bij andere mensen waarvan de kinderen reeds een step hebben, informeren wat voor eentje zij hebben en wat zij daarvan vinden.

Ga voor een veilige step

Als je op zoek gaat naar een goede en degelijke step, zijn er diverse punten waarmee je rekening dient te houden. We hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet. Zo maak jij zeker de beste keuze als je op zoek bent naar een step voor een 3-jarig kindje. Een belangrijk punt, zo niet het allerbelangrijkste, is dat je een step kiest die veilig is. Je wilt immers dat je kind er veilig op kan steppen en er geen ongeluk mee krijgt omdat de step zelf niet in orde is. Kies daarom altijd voor een degelijke step die tegen een stootje kan. Je kind zal er, zeker in het begin als het net leert steppen, wel eens mee vallen maar als je een goede step gekozen hebt, kan deze daarna nog gewoon gebruikt worden.

Kies een verstelbare step

Het is tevens belangrijk dat je een step kiest die bij de leeftijd van je kind past. Voor kleinere kinderen, zoals van 3 jaar, zijn stepjes te koop die verstelbaar zijn. Dit betekent dat je het stuur en eventueel het zadel zo kunt instellen dat het precies is aangepast aan de lengte van het kind. De meeste stepjes voor kleinere kinderen kunnen zo meer jaren worden gebruikt, ook als je kind groeit. Als je een stepje koopt, kun je zien tot welke hoogte het stuur en zadel (mits dit erop zit) kunnen worden versteld.

Meer stabiliteit met meer wielen

Kijk ook altijd goed dat je een step kiest die voor kleine kinderen die nog moeten leren steppen geschikt is. Veel steppen hebben twee wielen maar voor meer stabiliteit kun je ook kiezen voor een exemplaar met drie of meer wielen. Hiermee kan je kind, zeker als dit nog leert steppen, beter zijn evenwicht bewaren en toch op de juiste manier leren steppen. Voor kleine kinderen van 3 jaar of jonger kun je tevens kiezen voor een step waarop een zadel kan worden bevestigd. Als je kind nog niet steppen kan, kun je ervoor zorgen dat het model met het zadel erop als loopfiets wordt gebruikt. Hiermee kan je kindje ook al zijn motoriek verbeteren en toch leuk spelen. Is het kind eenmaal toe aan steppen? Dan bouw je de loopfiets eenvoudig om tot step. Deze modellen hebben of aan de voor- of achterkant twee wielen voor een betere balans.

Banden op de step

Het is ook zaak dat je goed kijkt wat voor banden er op de step liggen. Als je kind de step alleen op een harde ondergrond (buiten) gebruikt, zijn luchtbanden prima. Maar houd er daarbij wel rekening mee dat deze stuk kunnen en wel eens lek kunnen raken, net zoals bij een fietsband. De bandjes kunnen uiteraard wel geplakt of vervangen worden. Er zijn zeker ook veel stepjes te koop met massieve banden. Deze zijn geschikt voor allerlei soorten ondergronden en zorgen ervoor dat je kind ook makkelijker door een kuil stept of goed vooruit komt op een wat onregelmatiger wegdek.

Laadvermogen van de step

Belangrijk om naar te kijken is ook het gewicht dat de step aankan. Dit kan verschillen per model. Het laadvermogen dat een step voor een kind van 3 jaar heeft, hoeft niet extreem hoog te zijn, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat de step je kind met gemak kan dragen. Vaak zit het laadvermogen tussen een bepaald aantal kilo’s in. Heb je ook grotere kinderen in huis? Zorg dan dat zij het stepje niet gebruiken als zij meer wegen dan dit aankan, want dan loop je kans dat het onder het gewicht bezwijkt. Voor grotere kinderen zijn ook weer andere types te koop die perfect bij hen passen.

Prijs van de step

Je dient, ook al zou je dat misschien liever niet willen, rekening te houden met de prijs. Stepjes zijn nu eenmaal in diverse prijsklassen te koop en niet iedereen heeft een even groot budget om een step te kopen. Kies je voor een wat duurdere step waarmee je kind jaren vooruit kan? Dan is dat altijd slim want dan is deze de investering zeker waard. Zeker wanneer je kind er veel gebruik van maakt, is het slim een wat duurder en degelijk exemplaar te kopen dat goed tegen een stootje kan. Kies voor goed materiaal waarvan de step gemaakt is maar zorg ook dat deze niet te zwaar is, want je kind moet deze natuurlijk nog wel goed kunnen hanteren en een kind van 3 jaar is natuurlijk nog niet zo groot.

Waar koop je een step?

Als je een step wilt kopen, kun je dat op veel plaatsen doen. Kijk zeker eens online bij verschillende aanbieders wat er allemaal te koop is. Er zijn veel webshops waar je terecht kunt voor prima steppen. Het aanbod is groot maar je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door diverse filters in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven voor welke leeftijd je een step zoekt, van welk materiaal deze gemaakt is, voor een specifiek merk kiezen of de beoogde prijs aangeven. Als je alle filters hebt aangegeven, krijg je alleen de resultaten te zien die daarbij passen.

Step eerst uitproberen?

Wil je de step liever eerst in het echt zien? Dan kun je daarvoor natuurlijk ook altijd in een fysieke winkel terecht. Het is zeker aan te raden je kind mee te nemen om de step eerst uit te proberen, zodat je weet welke het beste passend is. Houd er wel rekening mee dat een kind van 3 jaar zelf eerder voor een mooie gekleurde step zal kiezen of eentje waarop allerlei toeters en bellen zitten. Kijk zelf goed naar de kwaliteit van de step voordat je je definitieve keuze maakt. Mocht je nu een goede step gezien hebben, dan kun je deze ook online bestellen. Vaak heb je de step al binnen een paar dagen in huis. In een webshop staan alle kenmerken aangegeven en kun je precies zien wat je krijgt voor je geld.

Menu