Step voor kind van 4 jaar

Als je een step wilt kopen voor je kind, kun je daarvoor op tal van plaatsen terecht. Een step is een goed stuk speelgoed waarmee je kind zijn motoriek kan verbeteren en goed kan leren om zijn evenwicht te bewaren. Voor elke leeftijd is er wel een geschikte step te vinden, dus ook voor kinderen van 4 jaar.

Kijk eerst goed rond wat er allemaal te koop is

Als je eerst online op zoek gaat naar een step, zul je snel ontdekken dat het aanbod groot is. Er zijn veel webwinkels die steppen verkopen en er zijn ook tal van steppen te koop. Heb je nog niet eerder een step voor je kind aangeschaft en vind je het wat moeilijk om een goede keuze te maken? Geef dan eerst door middel van filters aan waar je naar op zoek bent. Zo krijg jij alleen de resultaten te zien die aan jouw wensen voldoen en wordt het kiezen van de juiste step een stuk eenvoudiger. Kom je er dan nog niet uit of wil je iets anders? Dan kun je de filters aanpassen of voor meer informatie en goed advies natuurlijk ook bij de klantenservice terecht of naar een fysieke winkel gaan om een step te kopen.

Kies de juiste step die bij de leeftijd past

Als je online een step wilt aanschaffen, bijvoorbeeld voor een verjaardag of voor 5 december, dan is het belangrijk om met de volgende dingen rekening te houden. Geef om te beginnen aan voor welke leeftijd je een step zoek. Als je een step zoekt voor een kind van 4 jaar dat er nog niet eerder eentje gehad heeft, kies dan een stabiel en stevig model waarmee je kind goed leert steppen en de juiste balans kan vinden. Een kind van deze leeftijd kan vaak al goed fietsen, soms ook al zonder zijwieltjes. Als je kind nog wel met zijwieltjes fietst, kijk dan zeker voor een step met extra wielen. Deze bieden namelijk een betere balans dan een step met slechts twee wielen.

Twee wielen op de step of meer?

Als je hebt aangegeven voor welke leeftijd je een step zoekt, kun je daarna meer filters aanbrengen als je het aanbod nog te groot vindt en liever wat specifiekere resultaten wilt zien. Zo kun je om te beginnen aangeven hoeveel wielen je op de step wenst te hebben. De meeste steppen hebben standaard twee wielen maar meer is ook mogelijk. Kies je voor een step met bijvoorbeeld drie wielen, dan kan het extra wiel zowel aan de voorzijde als aan de achterkant zitten. Beide opties zorgen voor een beter evenwicht waardoor je kind goed leert steppen en minder snel valt. Kinderen van deze leeftijd kunnen vaak ook al prima uit de voeten met een step met slechts twee wielen.

Leuke print en kleur

Kies daarna voor een step die speciaal voor jongens of meisjes is. Maakt dit je niet zoveel uit? Dan kun je uiteraard deze filter overslaan of kiezen voor een model dat voor beide seksen leuk is. Houd er wel rekening mee dat je een step kiest die je kind aanspreekt. Kies voor een mooie print of kleur want dit doet natuurlijk veel bij een jong kind. Een mooie step zal het eerder gebruiken dan eentje die er maar saai uitziet. Als je kind eenmaal ouder wordt, zullen de hippe kleurtjes sneller ingeruild worden voor wat minder opvallende maar bij jonge kinderen doet het uiterlijk van de step veel.

Prijs van de step

Volgende punt om rekening mee te houden, ook al zou je wellicht wensen dat dit niet zo was: de prijs van de step. Prijzen van steppen lopen flink uiteen waarbij je toch al snel aan een minimumprijs van zo’n €50 moet denken als je een beetje step wilt hebben. De prijzen kunnen wel oplopen tot honderden euro’s voor een step. Kijk daarom altijd goed van tevoren wat je budget is en probeer daar binnen te blijven. Het is niet direct zo dat de allerduurste step ook meteen de beste is, want er zijn zeker modellen te vinden die betaalbaar en ook goed zijn. Als je kind nog niet eerder een step gehad heeft en je niet zeker weet of het er veel mee gaat spelen, koop dan niet de duurste die je vinden kunt. Overweeg altijd een step te nemen die met het kind meegroeit, zodat dit er jaren mee kan doen en de step zijn geld altijd waard is.

Stuurhoogte (bij voorkeur verstelbaar)

Een punt om zeker rekening mee te houden is de stuurhoogte. Je kunt deze het beste bepalen door naar de lengte van je kind te kijken. Veel stepjes zijn in hoogte verstelbaar als het om het stuur of een eventueel zadel gaat en kunnen dus aangepast worden naarmate je kind groeit. Kijk goed wat de minimale maar zeker ook wat de maximale hoogte is waarop je het stuur kunt instellen. Stepjes hebben tevens een maximaal laadvermogen. Dit zal voor kinderen vaak weinig problemen opleveren maar kijk goed of je kind binnen de grenzen valt en niet te zwaar is voor een bepaald stepje. Als dat wel het geval is, kies je een ander model.

Remmen van de step

Kijk ook altijd hoe de step remt en hoe het met de banden zit. Sommige steppen zijn voorzien van bepaalde extra’s of opties dus het is zaak daar goed naar te kijken. Wil je bijvoorbeeld een step die niet teveel geluid maakt, eentje waar licht op zit of die inklapbaar is? Dan kun je daar ook naar zoeken. Een goede rem is belangrijk en in veel gevallen zal dit een voetrem zijn. Er bestaan ook steppen waarop een handrem zit, zoals bijvoorbeeld bij een fiets. Deze is dan aan het stuur bevestigd.

Banden op de step

De banden van een step kunnen luchtbanden of massieve banden zijn. Veel steppen hebben massieve banden. Voordeel van dit soort banden is dat ze niet lek kunnen gaan maar ook dat je kind de step binnen kan gebruiken. Luchtbanden daarentegen veren wel goed mee maar kunnen stuk gaan en zijn alleen voor ondergronden buitenshuis geschikt.

Als je meer wilt weten over de step

Heb je alle filters die je belangrijk vindt aangegeven? Zorg er dan voor dat je de resultaten op je scherm te zien krijgt. Kijk goed welke stepjes worden aangeboden en of er eentje naar je zin bij zit. Als je er meer over wilt weten, kun je altijd alle beschikbare informatie lezen of met de klantenservice van de aanbieder contact opnemen om advies in te winnen. De meeste webwinkels leveren snel en zo kun je de gewenste step al binnen één of een paar werkdagen in huis hebben.

De step veilig gebruiken

Laat je kind de step alleen op eigen terrein, op de stoep of een andere veilige plek gebruiken. Zeker als je kind het nog goed moet leren te steppen, is dat het veiligste. Op straat steppen is voor jonge kinderen met een kleine step af te raden. Om de step veiliger te maken, kun je er wel een vlaggetje opzetten waardoor deze beter gezien wordt. Liever eerst je kind zelf de step laten uitproberen? Dan ga je het beste naar een fietsenhandelaar of een andere winkel waar ze steppen verkopen. Ook daar is het aanbod groot en kun je altijd goed advies krijgen voordat je een step koopt.

Menu