Step voor kind van 5 jaar

Wil je een step kopen voor een kind van 5 jaar? Dan is het belangrijk dat je eerst goed rondkijkt wat voor modellen er allemaal te koop zijn. Het ene kind is natuurlijk het andere niet en ze kunnen niet allemaal even snel goed uit de voeten met een step, dus het is zaak dat je daar rekening mee houdt bij je keuze. Het aanbod aan stepjes voor deze leeftijd is groot dus je zult zeker iets vinden dat goed geschikt is voor jouw kind. Je kunt zowel online als in een fysieke winkel terecht om een step te kopen.

Kies een step die bij de leeftijd van je kind past

Kinderen kunnen al jong leren steppen, zelfs al vanaf de leeftijd dat ze nog maar net kunnen lopen. In dat geval koop je het beste een stepje dat eerst als loopfiets kan fungeren en later kan worden omgebouwd tot step. Dit soort steppen zijn vaak geschikt voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar. Krijgt je kind nu pas zijn eerste step op vijfjarige leeftijd? Houd er dan rekening mee dat je een goede step kiest die niet te zwaar is om te hanteren, maar die wel prima bij de leeftijd en het postuur van je kindje past. Een kind van 5 jaar leert vaak snel steppen, door er veel mee te oefenen.

Kijk goed wat je kind kan en wil

Deze leeftijd is altijd een beetje moeilijk als je een fiets, step of ander vervoermiddel of speelgoed voor je kind wilt kopen. Vrijwel alle kinderen fietsen op die leeftijd al zonder zijwieltjes dus je koopt het beste ook een step zonder deze extra wieltjes voor ze want anders is het wel erg kinderachtig. Hebben ze echt nog nooit eerder een step gehad of heeft je kind wat problemen met het evenwicht? Dan kun je voor deze leeftijd nog wel een step kopen waaraan meer dan twee wielen zitten maar de meeste kinderen zijn daar eigenlijk al te groot voor. Voor een kind van 5 kun je echt al een step kopen waarop ze lekker hard kunnen rijden en waarmee ze nog heel wat jaren vooruit kunnen. Kinderstepjes zijn vaak te kinderachtig en daar zijn ze ook echt (letterlijk en figuurlijk) te groot voor.

Laat je kind de step proberen

Als je een step wilt aanschaffen kun je natuurlijk samen met je kind naar een fietsenwinkel of andere verkoper gaan. Voordeel daarvan is dat je de step in het echt kunt zien, je veel informatie kunt inwinnen en je kind deze eerst zelf uitproberen kan. Het aanbod aan steppen is ook in fysieke winkels heel behoorlijk maar online vind je er nog veel meer. Het is daarbij ook mogelijk om een goede step uit te zoeken die prima bij je 5-jarige kind past. Er zijn wel diverse zaken waarmee je rekening moet houden als je een step koopt, zeker als je dit online doet. We hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet zodat je weet waaraan je moet denken als je naar een goede step op zoek bent.

De juiste leeftijd aangeven

Als je een step zoekt, kun je je het jezelf een stuk makkelijker maken door online bij een webshop filters aan te brengen als je gaat zoeken. Hierbij kun je om te beginnen aangeven voor welke leeftijd je een step zoekt. Dit betekent dat je alleen de steppen te zien krijgt die niet te kinderachtig of te klein zijn voor een kind van 5 jaar, maar die zeker ook niet te groot of te zwaar zijn. Er is voor elke leeftijd een goed passende step te vinden waar jouw kind prima mee uit de voeten kan. Het is op deze leeftijd wel belangrijk dat je goed kijkt wat je kind al kan. Het evenwicht goed bewaren zal vaak al aangeleerd zijn met fietsen dus dat kan je kind goed, ook met steppen.

Specifiek merk

Heeft je kind al veel jaren eerder een step gehad? Dan is 5 wel de leeftijd waarop de meeste kinderen ook aan een ander en wat geavanceerder model toe zijn. Zeker voor kinderen die veel steppen en het goed kunnen, is een exemplaar dat wat harder kan en dat echt voor grotere kinderen bedoeld is, de beste keuze. Kan je kind nog niet steppen op deze leeftijd? Kijk dan ook goed welk model het beste is om het te leren. Als je een step van een bepaald merk prefereert, kun je dit ook aangeven in je online zoektocht.

Laadvermogen

Als je een step zoekt, zorg er dan ook altijd voor dat je bekijkt hoeveel laadvermogen deze heeft. Dit staat bij elk model aangegeven en het betekent dat de step een bepaald gewicht kan dragen van degene die erop staat. Stepjes die echt voor kleine kindjes bestemd zijn, kunnen vaak niet zoveel gewicht aan maar dat is ook niet nodig. Wordt je kind nu al wat groter en gaat het meer wegen? Kies dan een step die bij het gewicht past en nog wat meer kan dragen zodat je kind er lange tijd mee kan doen.

Verstelbaar stuur

Het is daarnaast belangrijk dat je een step kiest met een stuur dat de juiste hoogte heeft die bij de lengte van je kind past. Vrijwel alle steppen hebben een verstelbaar stuur dus dat is zelden een probleem. Wordt je kind nu groter? Dan kun je het stuur van de step zo verstellen dat het nog altijd prima past. Is je kind groot voor zijn leeftijd? Kijk dan altijd even goed tot welke hoogte het stuur kan worden versteld. Je dient er altijd rekening mee te houden dat je kind snel groeit, dus het is zaak dat het stuur flink wat hoger kan zodat je kind niet meteen de step ontgroeid en aan een ander model toe is.

Eenvoudig bestellen en snel in huis

Heb je een step gevonden die je wel aanstaat? Dan kun je deze bij de meeste webshops eenvoudig bestellen, veilig betalen en heb je de step doorgaans snel in huis. Liever de step eerst in het echt zien of wil je deze laten uitproberen door je kind? Dan kun je daarvoor natuurlijk ook in een fysieke winkel terecht. Dat is ook altijd handig als je vooraf informatie wilt inwinnen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en je kind een prima step krijgt waar het lang mee kan doen en er veel tochtjes mee kan maken.

Menu