Step voor kind van 6 jaar

Wanneer je kind 6 jaar wordt, is dat natuurlijk al een heel aardige leeftijd. Speelt je kind graag buiten en gebruikt het daar een step bij? Dan is de leeftijd van 6 jaar echt wel de tijd dat je kind de step die het daarvoor gebruikte, ontgroeid is. Je kind kan op die leeftijd niet meer vooruit met een kleine step voor peuters, maar is dan echt wel aan een ander model toe. Een prima step die bij de leeftijd past, vind je zowel online als in fysieke winkels.

Kies een step die bij de leeftijd van het kind past

Als je online een kijkje neemt bij verschillende webshops waar ze steppen verkopen, zul je al snel ontdekken dat het aanbod groot is. Dit maakt het er natuurlijk niet altijd even eenvoudig op om de juiste step te kiezen. Het is daarom zinvol om eerst diverse filters te gebruiken als je op zoek bent naar een goede step waar je kind echt wat mee kan doen. Heeft je kind als eerder een step gehad en weet deze goed hoe daarmee om te gaan? Dan is 6 een prima leeftijd om een wat grotere step aan te schaffen. Derhalve vul je als eerste in bij de webshop voor welke leeftijd je een step zoekt. Dit betekent dat je alleen de resultaten krijgt te zien die daarbij passen.

Bepaal op voorhand wat je wilt uitgeven

Daarnaast kun je aangeven wat de step mag kosten. De prijzen van een step lopen aardig uiteen maar omdat niet iedereen hetzelfde budget heeft en er even veel voor kan uitgeven, is een groot aanbod met verschillende prijzen handig. Zo vind ook jij een step die betaalbaar is en waar je kind echt wat aan heeft. Kies je voor een step die voor verschillende leeftijden geschikt is? Dan kan je kind er naar alle waarschijnlijkheid jaren mee doen en is deze de investering zeker waard.

Kijk of het stuur verstelbaar is

Een belangrijk punt om op te letten als je een step koopt, is het stuur. Dit is bij veel steppen (vrijwel allemaal eigenlijk) verstelbaar in verschillende hoogtes. Bij de productomschrijving vind je in welke hoogtes het stuur van de step kan worden gezet. Zo weet je ook meteen of deze hoogtes bij de lengte van je kind passen. Houd er wel altijd even rekening mee dat er uitgegaan wordt van gemiddelde lengtes bij kinderen. Is je kind nu heel groot of juist klein? Dan bestaat de kans dat je een step voor een andere leeftijd moet kiezen omdat deze beter past.

Afmetingen en gewicht van de step

Kijk ook altijd goed naar het gewicht en de afmetingen van de step zelf. Sommige steppen zijn licht in gewicht terwijl andere wat zwaarder zijn. het is zaak dat je kind de step goed kan hanteren zodat de omgang ermee soepel gaat. Een te zware step is natuurlijk niet handig in het gebruik. Bepaalde steppen hebben opties zoals het feit dat deze opvouwbaar is, zodat je deze makkelijk ergens mee naartoe kunt nemen. Als de step dan van licht materiaal gemaakt is, is dat natuurlijk wel zo handig.

Mogelijke opties op de step

Kijk ook goed wat voor opties er nog meer op een step zitten. Zo kun je daarbij niet alleen denken aan een verstelbaar stuur, maar bijvoorbeeld ook aan verschillende soorten remmen, of de step inklapbaar is, wat voor banden erop liggen enzovoort. Soms is een step zelfs voorzien van licht voor extra veiligheid. Kijk goed wat jij belangrijk vindt op een step, zodat je dit kunt aanvinken voordat je een keuze maakt uit de steppen die je te zien krijgt op het scherm. Heb je een step gevonden maar zitten daar niet de gewenste opties op? Kijk dan naar onderstaande producten om deze opties zelf toe te voegen!

Banden op de step

Op een step kunnen verschillende banden liggen. Het kunnen luchtbanden zijn die je zelf kunt oppompen als deze wat slap zijn, maar er zijn zeker ook talloze steppen te vinden met massieve banden. Deze laatste werken prima op diverse soorten ondergronden en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Luchtbanden kunnen lek gaan zoals een fietsband, maar kun je plakken of vervangen en ze veren lekker mee als je aan het steppen bent. Ook op ondergronden die niet altijd even vlak zijn. Het is vaak een kwestie van wat je zelf prettig vindt of gewend bent op een voertuig zoals een step en waarop je de keuze van banden baseert.

Aantal wielen op de step

Veel steppen hebben twee wielen maar meer is ook mogelijk, ook als je kind van 6 een step wil. Stel, je kind heeft nog wat moeite met het evenwicht bewaren. Dan is een step met twee wielen voor en eentje achter een goed idee om te kopen. Deze zijn ook leuk, zeker niet altijd kinderachtig en je kind kan er ook snel mee vooruit om rondje te rijden of zich uit te leven op een speciaal parcours. Dit soort steppen zien er ook leuk uit en zijn zeker niet alleen voor peuters en kleuters geschikt.

Niet alleen om rondjes mee te rijden

Als je kind 6 jaar is, zal het de step niet alleen meer gebruiken om rondjes rond het huis of door de straat te steppen. Het is natuurlijk ook leuk om de step op een skatepark te gebruiken en er lekker mee los te gaan op daarvoor bestemde toestellen. Vindt je kind dit soort dingen leuk om te doen? Kies dan voor een lichte step die goed wendbaar is en die geschikt is om leuke trucs mee te doen. Vergeet daarbij niet om je kind extra beveiliging te bieden door het een helm, kniebeschermers en polsbeschermers te laten dragen. Dit biedt extra veiligheid bij het vallen zodat je kind niet direct gewond raakt. Vallen gebeurt toch maar dan is je kind wel beter beschermd.

Als je meer wilt weten over een step

Heb je een step gevonden die je wel aanstaat maar heb je er nog vragen over? Als je de step in een online shop bestelt, kun je de meeste informatie altijd eenvoudig vinden. Wil je meer weten over een bepaald model? Neem dan zeker contact op met de klantenservice van de webshop. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een step eerst in een fysieke winkel te gaan bekijken. Op die manier kun je zien hoe deze er in het echt uitziet en kun je al je vragen stellen. Als je je kind meeneemt, kan deze de step ook uitproberen.

Lees wat anderen van de step vinden en vergelijk verschillende modellen

Er is niks mis met een step online kopen, maar zorg er wel altijd voor dat deze aan al je eisen voldoet. Als je twijfelt wat belangrijk is of niet zeker weet of een bepaald model voor jouw kind geschikt is, lees dan ook de recensies door die andere mensen achtergelaten hebben. Dit geeft vaak veel duidelijkheid en maakt het voor jou makkelijker om de juiste step te kiezen. Vergelijk zeker steppen op diverse sites en bij verschillende aanbieders. Zo vind je er niet alleen meer informatie over, maar kun je ook verschillende modellen met elkaar vergelijken en kijken waar je een bepaalde step voor de beste prijs aanschaft.

Menu