Step voor kind van 7 jaar

Houdt je kind erg van buitenspelen en is het dol op zijn of haar step? Dan kun je reeds voor jonge kinderen dit buitenspeelgoed aanschaffen, zodat ze lekker actief bezig kunnen zijn en er hun motoriek mee kunnen verbeteren. Heeft je kind al jaren een step en wordt er veel mee gespeeld? Dan is je kind op een bepaald moment wel aan een nieuw exemplaar toe, wellicht omdat de oude step zijn beste tijd gehad heeft of omdat je kind de step op een bepaalde leeftijd nu eenmaal ontgroeid is.

Steppen voor alle leeftijden

Als je kind 7 jaar is of bijna wordt, is het zeker nog niet te groot om met een step te rijden of te spelen. Zelfs volwassen mensen hebben steppen dus kinderen kunnen daar ook lang mee doen. Als kinderen eenmaal een bepaalde leeftijd bereikt hebben en graag met de step bezig zijn, zullen ze niet alleen meer rondjes rijden maar er bijvoorbeeld ook mee naar een speciale skatebaan gaan en daar de ramp of andere hindernissen gaan proberen. Dit is natuurlijk altijd leuk en spannend om te doen maar daarvoor hebben ze wel een goede step nodig.

Tips als je een step gaat kopen

Wil je voor een kind van 7 een nieuwe step aanschaffen maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Dan zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je de best passende step kiest. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Informeer bij andere mensen

Vraag eerst aan andere mensen waarvan het kind van dezelfde leeftijd een step heeft, wat voor model zij gekozen hebben. Je kunt meteen vragen hoe deze step bevalt, wat het kind ervan vindt en of er veel mee gedaan wordt. Door de ervaringen van anderen te vragen, weet je zelf beter om wat voor step het gaat en kun je bepalen of deze step goed is voor jouw kind of dat je nog even verder kijkt voor een ander model. Vergeet zeker niet aan het kind dat de step gebruikt te vragen wat het er zelf van vindt, want deze weet dat immers het beste.

Zoek recensies die anderen hebben achtergelaten

Ken je niemand met kinderen met een step? Kijk dan eens bij webshop die steppen verkopen of je daar recensies van andere mensen kunt vinden die reeds voor jou een step hebben aangeschaft. Mensen kunnen vaak hun beoordeling of ervaring achterlaten bij een webshop op de site zodat andere mensen daar hun voordeel mee kunnen doen. Zo weet jij ook beter wat de voor- en nadelen van een bepaalde step zijn.

Ga naar een verkoper van steppen voor goed advies

Wil je een step kopen maar wil je eerst meer weten over bepaalde modellen of over mogelijke opties? Dan kun je natuurlijk altijd eerst naar een fysieke winkel gaan om steppen te bekijken en daar meer informatie in te winnen. Je kunt voor een step voor een kind van 7 jaar prima terecht bij bijvoorbeeld de fietsenwinkel maar ook speelgoedzaken zullen ze verkopen. Vraag daar alles wat je weten wilt zodat je de juiste keuze maakt. Voordeel van naar een fysieke winkel gaan is dat je de step in het echt kunt bekijken en je je kind de step kunt laten uitproberen.

Wil je een step kopen maar wil je deze liever online bestellen? Bekijk dan onze selectie hieronder:

Filter het aanbod aan steppen om zo het juiste model te vinden

Een step kun je ook prima in een online shop kopen. Daar is het aanbod groot en gevarieerd en er zijn heel veel aanbieders van steppen te vinden. Het is zeker verstandig om eerst verschillende steppen op diverse sites te bekijken zodat je een idee krijgt wat er allemaal te koop is en je allerlei modellen met elkaar kunt vergelijken. Vind je online bestellen niet zo eenvoudig omdat het aanbod groot is en weet je niet zeker of je wel de juiste keuze maakt? Dan kan je het aanbod aan steppen op een eenvoudige manier filteren, zodat je alleen de steppen die aan jouw eisen voldoen te zien krijgt. Dan kun je daarna uit een kleiner doch zeer gespecificeerd aanbod je keuze maken en een step bestellen.

Juiste leeftijd aangeven

Als je voor het instellen van filters kiest, maak je je zoektocht gerichter en wordt het kiezen van de juiste step makkelijker. Zo kun je om te beginnen aangeven voor welke leeftijdscategorie je een step zoekt. Steppen zijn er werkelijk voor klein en groot dus het scheelt al veel als je de leeftijd aangeeft. Hierdoor wordt het aanbod aan steppen namelijk meteen kleiner maar kan er wel specifieker gezocht worden. Zo geef je in dit geval dus aan dat je op zoek bent naar een step voor een 7-jarige.

Kies voor een verstelbaar stuur en zadel

Daarnaast kun je allerlei filters inzetten om het zoekresultaat nog kleiner te maken. Zo is het bij een step belangrijk dat je een verstelbaar stuur kiest. Dit betekent dat de step met je kind mee kan groeien. Bij een step staat altijd aangegeven op welke hoogte je het stuur kunt afstellen. Dit betekent dat er een minimale hoogte en een maximale hoogte zijn en dat alles hier tussenin mogelijk is. De hoogte van het stuur is van belang omdat je kind er natuurlijk goed bij moet kunnen maar er zeker ook niet te groot voor moet zijn. Meet daarom altijd je kind goed voordat je een step aanschaft zodat je weet welke hoogte van het stuur erbij hoort.

Kies voor de banden die jou het beste lijken

Een step kan verschillende banden hebben. Zo worden er massieve banden gebruikt maar kun je ook kiezen voor luchtbanden. Aan beide soorten zitten voor- en nadelen. Zo zijn luchtbanden prima verend en kunnen deze altijd buiten worden gebruikt maar ze kunnen wel stuk gaan. Massieve banden werken goed op allerlei soorten ondergronden en hiermee kan de step zelfs binnen worden gebruikt. Als je kind al eerder een step gehad heeft, zal het zelf kunnen aangeven welke banden het fijnst vindt om mee te steppen.

Kies het juiste aantal wielen

Op deze leeftijd kan je kind een step met twee wielen natuurlijk prima in balans houden. Er zijn echter ook nog altijd steppen te vinden met meer wielen. Vindt je kind dat fijn? Dan kun je ook voor deze leeftijd een step met bijvoorbeeld twee wielen voor of twee wielen achter kopen. Deze passen prima bij de leeftijd en zijn zo uitgevoerd dat de step zeker niet kinderachtig aandoet. Je kind zal de step waarschijnlijk niet alleen maar gebruiken om rondjes mee te rijden maar er ook de nodige trucs en kunstjes samen met vrienden mee uithalen.

Lengte en gewicht zijn belangrijk om rekening mee te houden

De lengte van je kind bepaalt welke step je kiest, maar ook het gewicht speelt een rol. Een step heeft een bepaald laadvermogen. Hoeveel dit is, staat er altijd bij vermeld. Zo kun jij bekijken of je kind het juiste gewicht heeft om op de step te mogen. Het is belangrijk dat je grote kinderen geen gebruik van de step laat maken als zij meer wegen dan deze aankan. Hiermee kun je de step namelijk flink beschadigen en dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Een step kan doorgaans aardig wat aan gewicht aan.

Menu