Step voor kind van 8 jaar

Een step is een leuk stuk speelgoed voor kinderen maar ook volwassenen vinden het vaak leuk om een rondje te steppen of de step als vervoersmiddel te gebruiken. Ben je op zoek naar een step voor een 8-jarige? Dan kies je daarvoor een leuke en trendy step die bij de leeftijd past en waarop het kind zichzelf prima kan voortbewegen. Er zijn tal van steppen te koop, voor elke leeftijd.

Check online het aanbod aan steppen

Je kunt ervoor kiezen een step online te kopen. Er zijn veel webshops die steppen in het assortiment hebben en je hebt hierbij de keuze uit een groot en gevarieerd aanbod. Als je het jezelf wat makkelijker wilt maken, is het handig om eerst een aantal filters aan te brengen als je op zoek bent naar een goed passende step voor je kind van 8 jaar. Deze vind je op nagenoeg elke website, zodat je het aanbod aan steppen kunt specificeren en sneller de juiste step vindt die aan al jouw wensen (en die van je kind) voldoet.

Kies een step voor de juiste leeftijd

Het is om te beginnen belangrijk om de leeftijd van het kind waarvoor de step bedoeld is, in acht te nemen. Als je kind 8 jaar is of binnenkort wordt, kun je natuurlijk niet aankomen met een kinderachtig stepje, maar kies je beter voor een wat stoerder, doch degelijk model. Door de leeftijd aan te vinken, wordt het aanbod aan steppen verkleind en krijg je alleen nog maar de resultaten te zien die echt bij een bepaalde leeftijd passen. Dat scheelt al flink wat maar je kunt nog gerichter zoeken als je dat wilt.

Kies een step die binnen het beschikbare budget valt

Zo kun je ervoor kiezen om een bepaalde prijscategorie aan te geven waarbinnen de step moet vallen. Niet iedereen heeft natuurlijk hetzelfde budget, dus het is zaak dat je een betaalbare step vindt die ook nog eens aan je wensen voldoet. Er zijn steppen in allerlei prijsklassen te vinden, zodat de kans groot is dat ook jij een prima step vindt waarvoor je betaalt wat je wilt en kunt. Als een step verstelbaar is, kunnen kinderen er lang mee doen want dan stel je deze zo af naar hun lengte en kun je altijd aanpassingen doen als ze groeien. Als een kind veel gebruik maakt van een step, is deze de investering altijd waard.

Remmen, wielen en banden

Het is tevens belangrijk om te kijken hoe de step remt. Sommige steppen remmen alleen als je zelf je voet op de grond zet, maar op de meeste steppen zit tegenwoordig een voetrem. Dit maakt dat de step ook veiliger is en het kind, indien nodig, snel tot stilstand kan komen. Er zijn tevens steppen te koop met een handrem. Deze zit dan, net als bij een fiets, aan het stuur zodat je er maar in hoeft te knijpen om te kunnen remmen. Daarnaast is het zaak dat er goede wielen en banden op de step liggen. Zo kun je zelf aangeven als je op zoek bent naar een step of je er eentje wilt met luchtbanden of liever voor massieve banden gaat. De laatste kunnen niet lek gaan, maar verslijten natuurlijk wel als de step veel gebruikt wordt. Voor een step zijn wel altijd vervangende wielen of banden te koop.

Merk en materiaal

Als je kind al een step gehad heeft van een bepaald merk en dit goed bevallen is, is het lang geen gek idee om een nieuwe step van hetzelfde merk te kiezen. Dit kun je aangeven zodat het aanbod wat beperkter wordt in de webshop. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de step er trendy uitziet en dat deze fijn is om te gebruiken. Een step wordt doorgaans van licht en flexibel materiaal gemaakt, zodat deze goed wendbaar is en het niet te zwaar voor het kind wordt om deze te besturen. Een kind van 8 kan aardig wat hanteren maar de step moet natuurlijk wel dermate licht zijn dat je er ook leuke trucs mee kunt doen op bijvoorbeeld een speciale skatebaan.

Wat als je nog vragen hebt?

Heb je eenmaal alle filters ingevoerd op de site? Dan kun je ervoor kiezen de resultaten die daarna nog overgebleven zijn, te laten tonen. Als je alles naar eigen wens hebt ingevuld, komen er alleen nog resultaten tevoorschijn die aan jouw eisen voldoen en kun je daaruit een goede keuze maken. Is het toch net niet wat je je had voorgesteld van een step? Stel de filters dan opnieuw in. Misschien zit je ook nog met vragen over een specifiek model. Als dat het geval is bij een webshop, probeer dan eerst alle beschikbare informatie door te lezen zodat je precies weet om wat voor step het gaat. Nog steeds niet alles duidelijk? Neem dan contact op met de klantenservice van de webshop. Zij kunnen je vaak verder helpen zodat jij de juiste keuze maakt.

Lees wat andere mensen over de step te vertellen hebben

Voordeel van online bestellen is dat je een groot aanbod aan steppen hebt die je, eenmaal besteld, vaak al de volgende dag in huis hebt. Zeker als je reeds eerder een step gekocht hebt, zul je beter weten waarop te letten. Bekijk altijd meerdere modellen en vergelijk deze goed met elkaar. Zo kun je ontdekken wat de belangrijkste verschillen zijn en kun je tevens zien waar de step waar jij je oog op hebt laten vallen, het voordeligste is of waar je deze het beste kunt aanschaffen als je deze zo snel mogelijk in huis wilt hebben. Meer weten over een bepaald model? Lees de recensies die andere mensen hebben achtergelaten op de site. Zo kun je leren van hun ervaringen en weet je wat belangrijk is om op te letten.

Als je de step liever eerst in het echt wilt zien

Wil je liever een step eerst in het echt zien? Dan zijn er voldoende fysieke winkels waar je daarvoor terecht kunt. Hier kun je terecht voor goed advies en diverse modellen in het echt bekijken voordat je er eentje aanschaft. Als je je kind meeneemt naar bijvoorbeeld de speelgoedwinkel of een fietsenhandelaar, kan deze de step ook uitproberen en weet je zeker dat je een goed passend exemplaar aanschaft. Een kind van 8 jaar kan zelf goed bepalen wat wel of niet zo fijn is dus het is geen gek idee om samen een nieuwe step uit te zoeken.

Een degelijke step kost wat maar dan heb je ook wat

De meeste steppen zullen op voorraad zijn zodat je nooit lang hoeft te wachten voordat je deze ook daadwerkelijk in huis hebt. Bij een online shop kun je altijd zien hoelang je op levering moet wachten maar dit kan men in de fysieke winkel ook vertellen. Het is maar net wat jij het handigste vindt natuurlijk als jij een step wilt kopen. Houd er wel rekening mee dat je een degelijk en veilig model kiest waar je kind een hele tijd mee kan doen. Je betaalt beter wat meer voor een kwalitatief goede step (en ze hebben nogal wat te lijden onder het gebruik) dan dat je een goedkoper model kiest dat niet lang meegaat. Kost deze wat meer maar is het een prima step? Dan is deze altijd zijn geld waard.

Menu