Step voor kind van 9 jaar

Is je kind bijna jarig en wil het graag een step hebben om buiten rondjes mee te rijden maar zeker ook om trucjes en stunts mee te doen? Dan zijn er voor een kind dat 9 jaar wordt tal van geschikte steppen te vinden. Kinderen van deze leeftijd hebben vaak al veel ervaring met een step en weten goed wat ze ermee kunnen doen. Je zult dan ook voor een kind van die leeftijd echt al een step aanschaffen met een volwassen uiterlijk en die zeker niet kinderachtig oogt.

Ga voor extra veiligheid tijdens het steppen

Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk, ook als een kind op een step staat. De meeste kinderen die een jaar of 9 zijn, kennen de verkeersregels goed en weten waarop te letten als ze met de step op de stoep of straat actief zijn. Het is echter wel belangrijk, zeker als je kinderen de step op de plaatselijke skatebaan of ramp gebruiken, dat ze een goede en degelijke step hebben die tegen een stootje kan maar zelf ook beschermende materialen dragen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan knie- en polsbeschermers maar zeker ook aan een helm. Mocht het kind vallen, en je kunt er zeker van zijn dat dit gebeurt, dan is het stukken beter beschermd op die manier.

Kies een degelijke en veilige step

Wil je een goede step aanschaffen voor een 9-jarige? Zorg er dan ook altijd voor dat je de nodige beschermende middelen erbij aanschaft. Een goede step is niet goedkoop maar het is zeker verstandig er niet op te besparen. Je kiest beter voor een wat duurdere step die van degelijk materiaal gemaakt is omdat deze simpelweg veiliger is en langer meegaat. Een step heeft aardig wat te verduren tijdens het gebruik. Je kind groeit op die leeftijd natuurlijk nog maar als je kiest voor een step met een verstelbaar stuur, kan deze best een aantal jaar meegaan. Vaak zijn deze sturen in allerlei hoogtes te verstellen zodat kinderen van verschillende lengtes erop passen.

Ga de step eerst in het echt bekijken en uitproberen

Als je het zelf best moeilijk vindt om een step te kiezen die bij je kind past, doe je er verstandig aan eerst de nodige inlichtingen in te winnen. Hiervoor kun je op verschillende plaatsen terecht, maar het is zeker verstandig om eens naar een fietsenhandelaar te gaan die tevens steppen in het assortiment heeft. Hier kun je altijd terecht voor goed advies en de step in het echt bekijken. Als je niet zeker weet welke step het beste voor je kind geschikt is, kun je overwegen je kind mee te nemen als je een step gaat kopen. Deze kan dan verschillende steppen uitproberen en bepalen welke het fijnste is. Het kind kan op deze leeftijd prima zelf bepalen welke step het beste bevalt.

Groot aanbod aan steppen voor alle leeftijden

Als je online een kijkje neemt, zul je snel zien dat het aanbod aan steppen groot is. Je kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod en er is voor elke leeftijd wel een geschikte step te vinden. Je hebt al steppen voor kinderen vanaf 1 jaar die vaak ook als loopfiets kunnen worden gebruikt. Als je kind wat groter wordt, kun je weer andere steppen kopen. Het is belangrijk dat je een step kiest die bij de leeftijd van het kind past. Zo weet je namelijk zeker dat je een exemplaar koopt waar ze prima mee uit de voeten kunnen.

Kies een step voor de juiste leeftijd

Als je ervoor kiest online een step te bestellen, kun je eerst de nodige filters aanbrengen om het aanbod te verkleinen. Hiermee maak je de keuze niet alleen makkelijk voor jezelf maar weet je ook zeker dat de step aan je eisen voldoet omdat je deze immers al op voorhand aangeeft. Een belangrijke filter betreft de leeftijd van het kind. Als je deze aanvinkt, krijg je alleen nog modellen te zien die voor die leeftijd geschikt zijn. Dit betekent dus geen bijzonder kleurrijke kinderstepjes, maar echt een step die al voor een groter kind bedoeld is en die van degelijk materiaal gemaakt is. Een kind van 9 kan best een step hanteren met een redelijk gewicht dus deze mag zeker wel wat zwaarder zijn.

Kies voor een verstelbaar stuur

Als je een step koopt, kijk dan goed of het stuur verstelbaar is. Dit is bij de meeste steppen het geval. Er staat altijd een minimale stuurhoogte bij vermeld zodat je weet hoe hoog het stuur komt te staan. Daarnaast is er een maximale stuurhoogte zodat je weet tot hoever het stuur kan reiken als je dit verstelt. Een verstelbaar stuur zorgt ervoor dat de step zo kan worden ingesteld dat deze voor kinderen met een verschillende lengte geschikt is. Mocht je kind groeien, dan kan de step zelf met hem meegroeien doordat deze verstelbaar is.

Kies voor goede banden

Een step heeft uiteraard wielen. Voor kinderen van 9 jaar en ouder zullen dit doorgaans twee wielen zijn, maar dat is geen punt want zij kunnen een step op die leeftijd prima in balans houden. De banden kunnen massief zijn maar je hebt tevens steppen die voorzien zijn van luchtbanden. Die zijn prima voor een step maar je moet er wel rekening mee houden dat deze kapot kunnen gaan als er iets in komt. Een luchtband kan nu eenmaal lek raken maar kun je wel plakken of vervangen. Ook massieve banden slijten als de step veel wordt gebruikt. Voor nagenoeg elk model zijn vervangende banden te vinden die je zelf eenvoudig op de step bevestigt.

Kijk welke opties je belangrijk vindt

Een step kan voorzien zijn van bepaalde opties. Hierbij kun je denken aan een verstelbaar stuur maar bijvoorbeeld ook aan een bepaald type rem. De meeste steppen zijn voorzien van een voetrem maar je vindt ook modellen waar een handrem op zit. Deze is aan het stuur bevestigd, net zoals bij een fiets. Andere opties zijn het soort banden, verlichting of dat de step inklapbaar is. Bepaal vooraf wat jij belangrijk vindt bij een step, zodat je alleen modellen selecteert die daaraan voldoen.

Kijk wat de step kost

Een belangrijk punt is, hoe dan ook, de prijs van een step. Als je te maken hebt met een beperkt budget maar je kind wel een goede step wilt geven, geef dan op voorhand aan wat deze mag kosten. Zo krijg je alleen modellen te zien die betaalbaar zijn en voorkomt dit teleurstellingen. Een goede step is niet heel goedkoop maar als je kind er veel mee speelt en de step een heel tijdje mee gaat, is het de investering beslist waard.

Met een step kan je kind zijn motoriek verbeteren, maar is het ook actief bezig en heel belangrijk: speelt het buiten en dat is in dit digitale tijdperk heel goed. Kijk en vergelijk goed wat de steppen kosten en als je eenmaal een model gevonden hebt dat je wel aanstaat, kijk dan waar deze step het voordeligste in aanschaf is. Begin tijdig met zoeken zodat je een goed aanbod vindt en de best mogelijke step kunt kopen. Zo koop je een goede step voor een redelijke prijs.

Menu