Bird step: wat is het en wat kost het?

In steeds meer grote steden over de hele wereld kun je tegenwoordig elektrische steppen vinden. De Bird-step blijft een van de meest toonaangevende merken. Steeds meer mensen zijn op zoek naar alternatieven voor een het openbaar vervoer of een auto. Bird geeft je een duurzame, betaalbare en veilige optie om van A naar B te komen. Benieuwd naar wat Bird precies is, wat de kosten zijn en hoe en waar je het kunt gebruiken? Lees dan snel verder voor alle informatie over Bird!

bird step

Wat is Bird?

Een Bird step is een elektrische deelstep zonder docking systeem die je op diverse locaties over de wereld kunt vinden. Je kunt de step met je smartphone huren. Bird is een bedrijf dat in 2017 werd opgericht in Santa Monica in Californië door een voormalig directeur van Lyft en Uber. Beleggers waren vanaf het begin enthousiast en er werd dan ook meer dan een miljard dollar in deze onderneming geïnvesteerd. Inmiddels is de Bird step in ruim 100 landen over de hele wereld te vinden.

Wat kost het gebruiken van Bird?

Het gebruik van een Bird elektrische deelstep is erg voordelig. Je hoeft namelijk geen abonnementskosten te betalen. Je betaalt per rit €1,- + 25 cent per minuut dat je de step gebruikt.

Hoe gebruik je Bird?

●     Downloaden van de Bird-app

Om een elektrische deelstep van Bird te gebruiken, moet je de Bird-app downloaden. Deze app is geschikt voor zowel iOS als Android gebruikers. Download de app in de Google Play of Apple Store en maak een account aan. Je hoeft geen abonnementskosten te betalen. Je betaalt per rit €1,- + 25 cent per minuut dat je de step gebruikt. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een Bird te kunnen huren. Open vervolgens de app en voer je e-mailadres in of tik op “Doorgaan met Google” om u aan te melden met je Google-account. Als je je aanmeldt met een e-mailadres, moet je je e-mailadres verifiëren. Daarna is je account klaar. Vervolgens kun je je betaalmethode invoeren om ervoor te zorgen dat je klaar bent om te gaan rijden. Tik hiervoor op het menupictogram in de linkerbovenhoek van je startscherm. Selecteer vervolgens het tabblad “Betaling”.

●     Hoe ontgrendel ik de Bird step?

Wanneer je klaar bent om een ​​Bird-scooter te huren via je app, zoek je een scooter in de buurt op je startscherm. Blader door je kaart en tik op de Bird-pictogrammen totdat je een step vindt met het batterijniveau dat je nodig hebt. Een volle batterij kan ongeveer 50 kilometer meegaan. Heb je een step in de buurt gevonden, dan kun je de step voor maximaal 30 minuten reserveren. Als je 30 minuten voorbij zijn, kunnen andere Bird-gebruikers de step ontgrendelen. Wanneer je aankomt op de Bird step locatie, tik je op “Rijden” onderaan je startscherm om de QR-code aan de voorkant van de step te scannen. Als dit niet werkt, kun je ook handmatig de QR-code invoeren. Ben je klaar met je rit, dan parkeer je de step binnen de goedgekeurde gebieden zoals is weergegeven in de Bird-app. Je kunt je rit dan beëindigen in de Bird-app.

●     Hoe bestuur ik de Bird step?

Daarnaast is het steppen op de Bird ook erg eenvoudig. Geef gas met het hendeltje en de step doet de rest voor je. Je kunt remmen door de hendel los te laten of door de rem te gebruiken. Een Bird step kan tot 18 kilometer per uur gaan. Hou je aan de verkeersregels en rijd altijd veilig. Je mag met de step op het fietspad rijden. De verkeersregels voor een elektrische step komen grotendeels overeen met de regels voor een fietser. Je kunt een Bird step huren tussen 07:00 en 21:00 uur. Daarna worden alle steps binnengehaald door Bird om opgeladen te worden en voor onderhoud en controle. Wil je wat extra geld verdienen? Dan kun je een zogenaamde ‘oplader’ voor Bird worden. Laad thuis de step op en zet ze voor 07:00 voor op straat.

Waar kan ik Bird gebruiken?

Het unieke aan het systeem van Bird is dat ze zonder een docking systeem werken. Dat betekent dat je niet naar een bepaalde plaats hoeft te gaan om een step te huren. Wanneer je door de stad loopt, kom je er vanzelf een tegen of je gebruikt de locatie en kaart functie op de Bird-app om de dichtstbijzijnde Bird te vinden. Met meer dan 100 elektrische steps verspreid in een stad, kun je er altijd wel eentje bij je in de buurt vinden. Maak met de Bird app op je smartphone het slot van de step open en je kunt direct vertrekken. Ben je op je bestemming aangekomen, dan kun je de step simpel achterlaten op een plek waar het niemand hindert. Bird is te vinden over de hele wereld. In meer dan 100 steden in de wereld is Bird te vinden. Download de app en maak een account aan. Zo kun je overal waar je bent een mogelijke Bird-step vinden.

Benieuwd in welke steden ze actief zijn? Bekijk de kaart van Bird om alle steden en universiteiten te bekijken waar Bird momenteel actief is.

5 voordelen van de Bird deelstep

elektrische-step-deelstep

1. Gebruik Bird over de hele wereld

Bird is actief in meer dan 100 steden over de hele wereld. Je account werkt dan ook over de hele wereld. Ben je op vakantie of op een citytrip en wil je op een eenvoudige manier de hele stad zien? Gebruik dan een Bird step en verken de stad op je eigen tempo.

2. Nieuwe manier van reizen

Als je de stad wilt verkennen zonder openbaar vervoer of dure Uber- of taxiritten, is de elektrische deelstep Bird je beste optie. Bird herdefinieert hoe mensen reizen en pendelen in de stad.

3. Ontwijk files

Is het spitsuur en moet je snel op je bestemming zijn? Gebruik dan een handige Bird step. Zo ontwijk je vervelende files en kom je gemakkelijk en snel op de gewenste bestemming aan.

4. Duurzame keuze

De Bird step is een zeer duurzame keuze. De elektrische step heeft een batterij die eenvoudig is op te laden. Kies voor duurzaam en kies voor een step in plaats van een auto of scooter.

5. Leuke manier van reizen

De laatste keer dat je op een step stond, was waarschijnlijk toen je nog een kind was. Reizen per Bird is niet alleen eenvoudig en snel, maar ook ontzettend leuk!

Menu