Elektrische steps voor volwassenen

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: de elektrische step. De elektrische step voor volwassenen is een grote opmars aan het maken. En dat is logisch! Het is namelijk een gemakkelijke en leuke manier om naar je gewenste bestemming te komen. Zeker in de stad zal een elektrische step je zeker van pas komen. Je kunt er eenvoudig vervelende files mee vermijden en tegelijkertijd kost het niet zoveel energie van je als fietsen. Een elektrische step is duurzaam en compact. Ben je op zoek naar een elektrische step? Lees dan snel verder voor een handige top 7 van elektrische steps voor volwassenen!

elektrische step volwassenen

Wat zijn de eisen voor een elektrische step voor volwassenen?

Wanneer je een elektrische step gaat aanschaffen zijn er diverse factoren waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat je moet letten op het draaggewicht van de step. Dit kom je te weten door naar de product specificaties van de step te kijken. Hierin zie je ook het grote verschil tussen elektrische step voor volwassenen en voor kinderen. Een step voor kinderen kan veel minder gewicht dragen. Ten tweede is het belangrijk om naar de actieradius van de step te kijken. Dit geeft aan hoeveel kilometer de step kan afleggen met een volledig opgeladen accu. Moet je elke dag 15 kilometer afleggen naar je werk? Dan is het verstandig om voor een step met een sterke accu te gaan. Ook wanneer je niet elke dag je step wilt of kunt opladen, is het verstandig om te kiezen voor een step met een sterke batterij of kies voor een tweede batterij, zodat je ‘m gemakkelijk kunt wisselen.

Top 7 steps voor volwassenen

Hierbij een top 7 van de beste elektrische steps voor volwassenen. Zo kun je eenvoudig de verschillende modellen met elkaar vergelijken en de beste keuze maken voor de perfecte elektrische step voor jou!

Wat is het maximale gewicht waarbij je een elektrische step kunt gebruiken?

De meeste elektrische steps kunnen een maximaal draaggewicht van 120 kilogram hebben. Let op dat niet elke elektrische step 120 kilogram als maximaal draaggewicht heeft. Sommige modellen kunnen namelijk slechts 100 kilogram dragen. Het is belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt tijdens de aankoop van je elektrische step. Zeker omdat dit een groot verschil is met de elektrische steps voor kinderen, die vaak slechts 50 kilogram kunnen dragen.

Aankooptips voor een elektrische step

Wanneer je een elektrische step wilt gaan kopen, is het belangrijk om te letten op een aantal factoren. Hierbij een aantal handige tips!

  • Let op de kwaliteit van de constructie van de step. Hoe meer solide het frame van de step is, maar langer je zult genieten van de step. Zeker Xiaomi en Segway leveren steps van hoogwaardige kwaliteit, die daardoor dus een stuk langer meegaan.
  • Daarnaast is het erg belangrijk om te letten op het bereik van de accu. De actieradius bepaalt hoeveel afstand te step kan afleggen met een volledig opgeladen accu. Hoe sterker de accu, hoe meer afstand je kunt afleggen. Dit is handig wanneer je van plan bent veel te gaan rijden of wanneer je liever niet elke dag de step wilt opladen. Onthoud wel: hoe sterker de accu, hoe duurder de step en hoe langer het duurt voordat de accu compleet is opgeladen.
  • Ten slotte is het belangrijk om te kijken of de elektrische step inklapbaar is. Dit is namelijk niet altijd het geval. Dit is erg handig wanneer je de step met je mee wil dragen of wanneer je verder reist met het openbaar vervoer. Bovendien is het compacte model eenvoudig op te bergen na gebruik.

Conclusie

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel genoeg inspiratie opgedaan voor het kopen van een elektrische step. Je weet nu precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een step. Zo moet je onder andere kijken naar de bouwkwaliteit, het actieradius en het draaggewicht van de step. De top 7 van elektrische steps laat je veel verschillende opties zien die momenteel op de markt beschikbaar zijn. De elektrische steps verschillen in prijs, in de maximale snelheid, het draaggewicht en de actieradius. Daarnaast zijn niet alle steps opvouwbaar. Ga goed na waar je de step precies voor nodig hebt en hoe vaak je de step gaat gebruiken. Wil je graag grote afstanden afleggen, dan kun je beter kiezen voor een wat duurder model die over een sterke accu bezit en een groter actieradius heeft. Heb je de step niet elke dag nodig en wil je de step juist meer voor korte afstanden gebruiken, dan kun je beter kiezen voor een relatief goedkoper model met een minder sterke accu. Voor welk model je ook gaat, van deze aankoop ga je zeker geen spijt krijgen!

Menu