Xiaomi M365 elektrische step in België kopen

De Xiaomi M365 is wereldwijd een razend populaire elektrische step, maar vooral ook in België. Je zal al wel in verschillende grote steden gezien hebben dat de step in het algemeen serieus aan populariteit wint.

Wij van Stepweb mochten deze step testen en schreven wat wij er van vonden. Wil je de Xiaomi M365 in België kopen dan bekijk je best onderstaande webshops. Het is erg belangrijk dat je prijzen vergelijk bij al deze shops. Prijzen veranderen geregeld.

Prijzen vergelijken Xiaomi M365

Direct leverbaar
Bekijk prijs »
Direct leverbaar
Bekijk prijs »
Direct leverbaar
Bekijk prijs »
Direct leverbaar
Bekijk prijs »
Direct leverbaar
Bekijk prijs »

Bekijk bovenstaande webwinkels één voor één en vergelijk prijzen!

Topsnelheid en acceleratie

De 250 watt motor van de Xiaomi M365 levert voldoende vermogen om een topsnelheid van 25km/u te bereiken.

De remmen

De Xiaomi M365 heeft een achterste schijfrem. Dit is het beste type remsysteem die er voor een step bestaat en wat toch onverwachte eigenschap is in deze prijsklasse. De Xiaomi M365 heeft ook een regeneratieve rem als de gashendel loslaat. Perfect om wat exttra batterijkracht te genereren.

Wat is het bereik van de Xiaomi M365?

Onder ideale omstandigheden kan deze step een bereik van 30km halen. Volgens onze gegevens bereiken de meeste gebruikers een realistisch bereik van ongeveer 20km. In principe kom je daar wel een hele dag mee toe. Uiteraard afhankelijk van je noden.

We hebben zelf de Xiaomi M365 aan een range test onderworpen. Met een bestuurder van 75 kg, geregeld starten en stoppen, natuurlijk gingen we volle gas waar mogelijk. Ons bereik was. Wij haalden 23km.

Je zal dichter bij het bereik dat de fabrikant vooropstelt als je de ideale rijd-omstandigheden hebt. Je geregeld in Eco-modus rijdt en uiteraard een lichter persoon bent.

De Batterij en Opladen

Het opladen van de Xiaomi M365 batterij van 0 naar 100% duurt 5,5 uur. Dit is een vrij normale oplaad duur.

Rijkwaliteit

De M365 heeft best een goede rijkwaliteit, mede dankzij de 8 inch luchtbanden. Hoewel we graag een vering hadden gezien voor wat extra rijcomfort, kan je dat in deze prijscategorie niet echt verwachten. Met de Xiaomi M365 kan je dan ook niet echt off-road rijden zonder dooreen geschud te worden.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

In het algemeen is de Xiaomi M365 een van de meest elegante en goed ontworpen elektrische steps die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het frame is voorzien van stevige en mooie lassen, heeft een eenvoudige bediening en een stevig antislip-staplaat en vouwt gemakkelijk open en dicht.
De Xiaomi M365 heeft geen ingebouwde display zoals zijn grotere broer de Xiaom M365 Pro, maar dit wordt wel deels opgevangen door de bijhorende smartphone app waar je de meeste data kan terugvinden.

Verlichting

De Xiaomi M365 is voorzien van zowel voor- als achterverlichting. De voorlamp is hoog gemonteerd, waardoor het licht iets verder schijnt en het zicht wordt vergroot. Het achterlicht is laag gemonteerd en klein. Geen van beide is zeer krachtig. Voor regelmatig ‘s nachts rijden raden we extra verlichting aan om het zicht en de veiligheid te verbeteren.

Draagbaarheid

De Xiaomi M365 is zo draagbaar en zo licht als steps maar kunnen zijn. Met zijn 12kg is deze step best licht, dit zeker gezien het bereik. Je kan de step heel compact opvouwen.Het stuur kan je jammer genoeg niet vouwen. Je zal geen moeite hebben om de Xiaomi M365 in en uit je auto te laden, onder je bureau te zetten of mee te nemen met trein, tram of bus.

Tip: Bekijk en vergelijk prijzen Xiaomi M365

Vouwmechanisme en vergrendeling

Het vouwmechanisme is snel en eenvoudig te gebruiken. U trekt simpelweg het slot omhoog en draai dan de extra veiligheidsmechanisme om, deze voorkomt dat de sluiting per ongeluk naar beneden wordt getrokken tijdens het rijden.
Eenmaal vergrendeld, voelt dit mechanisme heel stevig en sterk aan. Tijdens onze tests hebben we er geen problemen mee gehad.

Banden

De scooter heeft voor en achteraan 8″ luchtbanden. De luchtbanden zijn wel gevoelig voor lekke banden, maar de grote voordelen van de prestaties en rijkwaliteit wegen hier ruimschoots op tegen. Als je toch een lekke band zou hebben kan je deze steeds vervangen.

Review, ons oordeel

Over het algemeen genomen is de Xiaomi M365 een stevige elektrische step die prijs/kwaliteit zeker in orde is. Het is een perfect instapmodel als de heen en terugweg onder de 20km zit. Het is er aangenaam en leuk mee rijden. Het was onze eerste step en waren eigenlijk aangenaam verrast.

Lees ook: Review en prijs Xiaomi M365 PRO

Technische specificaties

Gewicht12 kg
Afmeting opgevouwen109 x 43 x 48 cm
Motor250 watt
Max. snelheid25 kmh
Range30 km
Batterijcapaciteit7800 mAh
Oplaadduur5 uren
Max/ gewicht bestuurder100 kg
Type remmenSchijf
Type bandenLuchtbanden
Menu