Xiaomi Mi 1S elektrische step in België kopen

Xiaomi is een naam die alom bekend is voor zijn elektrische steps, zoals bijvoorbeeld de Xiaom1 M365(Pro).

De Mi 1S elektrische step is de nieuwste telg bij Xiaomi en is ook iets goedkoper dan zijn voorganger. De Xiaomi Mi 1S elektrische step is even eenvoudig in gebruik als de vorige versies. En heeft een veel betere motor en batterij management systeem waardoor hij tot de betere behoort van de elektrische steps.

Mi 1S elektrische step prijzen vergelijken

De Mi 1S elektrische step is beschikbaar en bij verschillende Belgische webshops op voorraad, je kan deze in België kopen vanaf ongeveer €429. We raden je aan deze in België te kopen, zo heb je zeker geen problemen met de garantie. Met wat geluk heb je hem de volgende dag al in huis. Vergelijk daarom prijzen bij al deze onderstaande webshops.

Direct leverbaar
Bekijk prijs »
Direct leverbaar
Bekijk prijs »

Bekijk bovenstaande webwinkels één voor één en vergelijk prijzen!

Wat is er nieuw?

Er is een verschil tussen de Mi 1S elektrische step en de Xiaomi M365 Pro, we leggen dan ook graag uit wat er nieuw is bij de 1S.

Montage en design

De Xiaomi Mi 1S elektrische step elektrische step vraagt nog een beetje montagewerk als je hem uit de doos haalt. Schrik hier niet van want deze is snel en eenvoudig in elkaar te zetten. Het enige wat je moet doen is het stuur in de stuurbuis te steken en de vier bijgeleverde bouten en inbussleutel gebruiken om het stuur op zijn plaats te bevestigen. In de doos vind je ook een lader, een fietspompadapter, een gebruikershandleiding en een reservebanden.

Eens de step gemonteerd is ziet de Mi 1S elektrische step er niet echt anders uit dan de vorige Xiaomi M365 step. Een matzwarte afwerking met hier en daar wat oranje accentkleuren.

Om de Mi 1S elektrische step op te laden sluit je eenvoudigweg de meegeleverde lader aan op de laadpoort. Door lang op de aan/uit-knop in het midden van het stuur te drukken, wordt de step en het display ingeschakeld en wordt de snelheid en rijmodus weergegeven. Deze elektrische step heeft dan ook een verbeterd multifunctioneel dashboard/display. Met één knop kan je meerdere functies bedienen.

Xiaomi Mi 1S elektrische step

Om te vertrekken en te versnellen, is er de gashendel onder de rechter handgreep, remmen doe je met behulp van de hendel aan de linkerkant. De Mi 1S elektrische step heeft ook een bel, deze dient ook als een vergrendeling om de step in opgeklapte toestand te vergrendelen.

Als de Xiaomi Mi 1S elektrische step opengeklapt is, is deze eenvoudig te duwen, maar om hem in elkaar geklapt te dragen moet je een gewicht van 12,5kg meezeulen. Dat is toch een verbetering van 1,5kg tegenover zijn voorganger. De step klapt open en dicht in 3 seconden.

De andere functie van de aan/uit knop is het wisselen van rijmodus. De step staat standaard in de voetgangers-modus, die een topsnelheid van 5 km/u bereikt, maar door twee keer op de aan/uit-knop te drukken, schakelt u over naar de Drive-modus en door opnieuw te doen, komt u in de Sportmodus. Deze hebben een topsnelheid van respectievelijk 20 en 25 kilometer per uur. Denk eraan: ook al heeft deze step een energy recovery systeem, hoe sneller je wil gaan hoe minder batterijcapaciteit je hebt.

De Mi 1S elektrische step heeft een smartphone-app nodig om te werken. Deze App kan je gratis downloaden in de appstores van zowel Apple als voor Android. Twee opvallende functies van de step kunnen pas worden ingeschakeld nadat je de step via Bluetooth met je telefoon hebt verbonden.

Cruise Control – houdt automatisch een constante snelheid voor je aan wanneer je deze lang genoeg op een één zelfde snelheid houdt. Dit is een mooie en handige extra als je langere afstanden rijdt, omdat je je duim van dan van de gashendel kan halen.
Moterblokkering – Hierdoor kun je de motor van je step vergrendelen wanneer deze is aangesloten op je telefoon. Wanneer vergrendeld is het niet mogelijk om de step te duwen.

De smartphone app geeft je ook de mogelijkheid om het achterlicht van de scooter in en uit te schakelen (standaard knippert deze als je remt) en om de hoeveelheid regeneratief remmen aan te passen, Standaard staat deze op “strong” ingesteld. Regeneratief remmen wil zeggen dat de motor harder of zachter afremt wanneer je de gashendel loslaat. Het voordeel hiervan is dat je steeds een beetje batterij recupereert. Verder zit de app boordevol handige statistieken, waaronder de batterijtemperatuur, het batterijniveau, totaal aantal gereden kilometers, de geschatte resterende kilometers en veel andere leuke weetjes.

Tip: Bekijk en vergelijk prijzen Xiaomi Mi 1S elektrische step

Comfort en prestaties

Nadat je je step aangezet hebt moet je zachtjes op het gas onder de rechter hendel drukken om 250W motor in gang te zetten. Als je de gashendel eenmaal onder de knie hebt, voelt de acceleratie snel en soepel aan, zeker in de Sportmodus.

De Mi 1S elektrische step heeft dezelfde 8,5-inch luchtbanden als zijn voorganger, deze zorgen voor wat demping tijdens het rijden. Veerkracht hebben deze echter niet zodat je het snel merkt als je op een minder gladde ondergrond rijdt. De lekbestendigheid en de robuustheid zijn uitgebreid verbeterd en de prestaties van de banden zijn ook sterk geoptimaliseerd.

Wat het stoppen betreft: werken de 120mm schijfremmen van de Mi 1S elektrische step goed, het duurde drie seconden om van de topsnelheid van 25 km per uur tot stilstand te komen. De scooter heeft ook regeneratieve remmen, hierdoor gaat de motor in omgekeerde richting als je licht de rem aanraakt. Remmen doe je best niet te bruusk om slippen te vermijden, zeker op een natte of gladde ondergrond. We raden je aan de eco-modus te gebruiken totdat je de Mi 1S elektrische step volledig onder de knie hebt.


Hou in je achterhoofd dat de 36V, 7650mAh batterij ongeveer 5 uur nodig heeft om volledig op te laden, dus als je er een hele dag mee uit wilt, kun je hem het beste altijd in de minder leuk Eco-modus gebruiken om zo je bereik te maximaliseren. De Drive Mode biedt gelukkig een middenweg tussen de twee en heeft nog steeds een aangename snelheid van 20km/u. Ongeacht welke modus je gebruikt, de step verlaagt automatisch de maximale snelheid wanneer de batterij aan zijn laatste 10% batterijcapaciteit begint. Eigenlijk is dit wel leuk, dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je steeds thuis geraakt zonder je step te moeten duwen.

Ons oordeel

Of je hem nu recreatief of als vervoermiddel wilt gebruiken, de Mi 1S elektrische step is ongetwijfeld verbeterde step tegenover zijn populaire voorganger. De krachtigere motor maakt hem beter geschikt voor het rijden in licht heuvelachtige gebieden (max 14%) en de grotere batterij zorgt ervoor dat je hem met een langere range kan gebruiken.

Technische specificaties

Gewicht12,5 kg
Afmeting opgevouwen108 x 43 x 114 cm
Motor250 watt
Max. snelheid25 kmh
Range30 km
Batterijcapaciteit7650mAh
Oplaadduur5 uren
Max/ gewicht bestuurder100 kg
Type remmenSchijf
Type bandenLuchtbanden
Menu